+386 (0)2 620 46 11 modul@modul-toys.si

O podjetju

Podjetje Modul lahko najdete v Slovenj Gradcu, pod obronki zelenega Pohorja. Naš proizvodni program je prilagojen potrebam kupcev in razdeljen na naslednja področja:

  • kartonaža
  • izdelava kompletnih družabnih iger (pod blagovno znamko Modul ali za znanega kupca)
  • brizgani plastični deli za standardne družabne igre ali izdelane po meri za posameznega kupca
  • kovinski izdelki iz jekla, aluminija ali bele pločevine-prirobnice, snegolovi in drobni deli, izdelani po naročilu
  • sitotisk in tampotisk na plastične materiale, folije, papir, in druge materiale.

Naše podjetje je pridobilo certifikat ISO 9001 certifikat inštitucije LGA, ki nadzoruje proizvodnjo igrač.

Zgodovina podjetja

 

Podjetje Modul je bilo ustanovljeno junija leta 1989 in je bilo med prvimi tremi privatnimi podjetji na Koroškem. Razvilo se je iz obrtne delavnice s tremi zaposlenimi. Osnovna dejavnost je bila izdelava kovinske galanterije. Ta dejavnost se je nadaljevala do leta 1990.

V letu 1990 je prišlo do poslovnih povezav s firmo Schmidt Spiele iz Echinga v Nemčiji. To je bila druga največja tovarna igrač v Nemčiji.  Sodelovanje je zahtevalo delno preusmeritev proizvodnega programa. V letu 1991 smo pričeli s proizvodnjo plastičnih izdelkov za igrače. Še večje spremembe in napredek smo dosegli leta 1994, ko smo dobili od firme Schmidt Spiele prvi stroj za izdelavo kartonskih škatel za igrače. To je zahtevalo tudi usposobitev naših zaposlenih na stroju za kaširanje. S pridobitvijo omenjenih strojev smo dobili možnost za finalizacijo igrač pri nas. Posledica je bila velik skok proizvodnje, tako v proizvodnem smislu, kot tudi v finančni realizaciji. V času med leti 1996 in 1999 smo razširili proizvodnjo plastičnih izdelkov in nabavili dodatno pet novih strojev za brizganje, leta 2001 pa tudi za sitotisk. Tako se je naša proizvodna  zmogljivost močno povečala.

Zaradi zahtev po kakovosti in kapacitetah smo se v letu 2017 odločili za nakup nove, sodobnejše linije za kaširanje škatel. Zelo pomembna investicija v stroj za ravno kaširanje elementov v letu 2008, je pomenila preskok in tako lahko danes odjemalcem pripravimo celoten kartonažni produkt. S kakovostjo izdelkov na kartonaži se lahko postavimo ob bok najkakovostnejšim evropskim proizvajalcem. Z nakupom novega stroja za kaširanje smo poglobili maksimalno zunanjo višino škatel na 210 mm. Zelo pomembna investicija v letu 2015 – avtomatska drobilka puzzlov – omogoča rentabilnejšo proizvodnjo puzzlov, saj smo s tem strojem nadomestili tri delavce in ročno pakiranje.

Z nabavo rezkalnega stroja za lepenko v letu 2017 smo povečali produktivnost na zarezu igralnih planov in odpravili težavo ozkega grla na izsekovalnih strojih.

V letih 2011-2015 smo znatno posodobili park brizgalnih strojev, ki smo jih opremili z roboti ter tako dosegli dvig produktivnosti z manjšo porabo delovne sile.

Danes je osnovna dejavnost našega podjetja izdelava raznovrstne kartonske embalaže in kartonskih sestavnih delov za družabne igre, pa tudi za druge namene, proizvodnja plastičnih elementov za potrebe družabnih iger in proizvodnja drugih plastičnih izdelkov kot tehničnih elementov, pakiranje plastičnih delov pretežno za potrebe industrije igrač ter sitotisk.  Proizvodnja je povsem prilagojena našim kupcem – embalažo izdelamo glede na potrebe in želje ali zgolj ideje naročnika; po želji jo polnimo z izbrano vsebino, opremimo z navodili in črtno kodo ter vakumsko zavarimo v zaščitno folijo. Zaradi različnih dejavnosti, združenih pod eno streho, ter možnosti izdelave orodij za kaširane, izsek, brizgane in kovinske dele lahko kupcem v posameznih segmentih pripravimo celovito rešitev in ponudimo kompleten izdelek, ki ga kupec z našega naslova lahko kar direktno prenese porabniku, ali pa izdelamo le posamezni del končnega izdelka.

Za celoten razvoj podjetja je bila zelo pomembna nabava proizvodne hale v letu 1998, ko smo celotno halo s površino preko 2000 m2 odkupili. Zaradi pomanjkanja skladiščnih prostorov smo se odločili za nakup dodatne skladiščne hale oziroma šotora.